Een website met veel interactie achter de schermen voor intrinsiQ

IntrinsiQ is een onafhankelijk, full-service veldwerkbureau dat kwalitatief en kwantitatief marktonderzoek levert voor bedrijven. Een bureau dat dus nood heeft aan veel interactie, niet alleen met zijn klanten-bedrijven, maar in het bijzonder ook met mogelijke respondenten. Kortom: met een statische website die alleen maar een digitaal visitekaartje is op het web, is intrinsiQ niet geholpen. Wij bouwden voor hen een knappe WordPress website met integratie van een web-applicatie op maat.

Een website die de aanpak van het bedrijf ondersteunt

Voor intrinsiQ is het van cruciaal belang dat ze voor elk soort onderzoek de juiste respondenten in hun database hebben. De aanpak van intrinsiQ bestaat erin dat ze kleine groepen mensen samenbrengen die voldoen aan een specifiek profiel. Die worden dan in groep geïnterviewd of bespreken een bepaald product of dienst. Die gesprekken vinden plaats in een speciaal daarvoor uitgeruste ruimte en worden opgenomen voor hun klanten.

Kandidaten-respondenten laten inschrijven via de website

De respondenten zijn cruciaal voor intrinsiQ: daarmee staat of valt het succes van hun aanpak. Een eerste opdracht die de website dus moet vervullen, is een platform bieden waar kandidaten die voldoen aan een bepaald profiel zich vlot en eenvoudig kunnen inschrijven. Daarmee is de kous niet af: achter de schermen lopen de gegevens van die respondenten in een beheersysteem dat de interactie en communicatie met die kandidaten in goede banen leidt.

Kandidaten-respondenten beheren achter de schermen van de website

Daarom bouwde intrinsiQ een website in WordPress, gericht op zowel bedrijven-klanten als op potentiële kandidaten-respondenten die zich ter beschikking willen stellen voor dergelijke gesprekken en interviews.

Een groot deel van het werk ging ook naar het ‘raderwerk’ achter de schermen:

  • de configuratie van de database met de kandidaten
  • een op maat geprogrammeerd beheersysteem voor de opdrachten dat spreekt met het cms van WordPress.
  • een API koppeling tussen de database en het mailingplatform Flexmail voor de communicatie met de respondenten via e-mail, met synchronisatie van de contacten
Een WordPress website met integratie van een Laravel applicatie door middel van een API koppeling

Een website die exact doet wat de klant verlangt

Meteen nadat de website van intrinsiQ online ging in april 2023, kon de klant alle functies ten volle benutten. ‘Een droom om mee te werken’, vertelt Bart van intrinsiQ. ‘Exact wat we nodig hebben. Wat een tijdswinst op het vlak van contactenbeheer. ‘

Laat dat nu net zijn wat we onze klanten willen bieden: exact wat ze nodig hebben. Niets meer, maar zeker ook nooit minder!

Tuur Swimberghe

Zaakvoerder

Klaar om te starten met de digitale transformatie van je bedrijf?

Heb je ook een uitdagend of complex bedrijfsproces dat om een gebruiksvriendelijke, stabiele en op maat gemaakte oplossing vraagt?

Aarzel niet om contact op te nemen, wij bespreken graag met jou de mogelijkheden.

Neem contact op