Webhosting & Onderhoud

Bij het (laten) bouwen van een website komen er ook heel wat bijkomende aspecten bij kijken zoals de keuze van het domeinnaam, de webhosting en het onderhoud van de website.

Want voor elke website is er een webhosting pakket nodig waar de bestanden van je website gehost kunnen worden. Dit kan een volledige server zijn voor grote en complexe websites, een oplossing in een cloud server of wat opslagruimte op een traditionele server bij een webhosting bedrijf, die zorgen ervoor dat jouw website publiek beschikbaar is via het internet.

Het aanbieden van webhosting maakt vaak deel uit van het totaalpakket dat een webbouwer aanbiedt aan zijn klanten, maar jammer genoeg wordt er vaak, omwille van budgettaire redenen, gekozen voor de goedkoopste oplossing. En dat heeft consequenties voor de performantie van je website.

Het is belangrijk om gebruik te maken van de beste hosting provider, en daarin maak je echt beter de keuze op basis van snelheid, veiligheid, kwaliteit, behulpzaamheid en daarna pas op prijs.

De redenen liggen voor de hand:

 • je website moet 24/7 bereikbaar, het kan uiteraard zijn dat je website enkele keren per jaar een uurtje niet beschikbaar is door upgrades aan de server, bij goedkopere webhosting bedrijven loop je het risico dat je website maandelijks onbereikbaar is.
 • Veiligheid
 • Snelheid
 • Behulpzaam
 • Prijs

De beste webhosting provider in België én Nederland is zonder twijfel Combell. Met duizenden lovende reviews (die van mezelf inclusief!) is dit bovendien één van de grootste spelers in de Lage Landen. En dat al twintig jaar lang!
Zelf moet ik ook toegeven dat ik fan ben. Dit is waarom:

Ze hebben pakketten voor zowel gewone websites als WordPress websites. Dat verschil is belangrijk, omdat je voor een WordPress website enkele extraatjes nodig hebt.

Er zijn telkens drie verschillende hosting pakketten die je kunt vergelijken: Business, Professional of Expert. Daarbij krijg je 50, 100 of 250 GB schijfruimte. Dat is echt gigantisch veel want zelfs met het kleinste pakket (50 GB) kun je eigenlijk een grote website onderhouden.

Het onbeperkt dataverkeer zorgt er voor dat je website snel laadt, zelfs als er veel bezoekers aanwezig zijn of wanneer je verschillende programma’s en taken (tegelijkertijd) hebt lopen.

Uit eigen ervaring kan ik ook zeggen dat websites erg snel lopen bij Combell, ongeacht welk pakket je kiest. En als er toch eens problemen zijn, dan geraken die snel opgelost met de uitstekende customer service. Je wordt namelijk zeven op zeven en vierentwintig op vierentwintig geholpen. Dat kan via mail of telefoon.

De gebruiksvriendelijke backend helpt ook met allerlei taken. Zo kun je eenvoudig een CMS op je hosting installeren, maar zijn er nog veel meer mogelijkheden.

Persoonlijk vind ik de automatische back ups ook een handig extraatje. Zo ben je je website niet kwijt als je onverhoopt gehackt wordt of wanneer je developer een foutje maakt. Bovendien worden ze bij alle drie de pakketten erg lang behouden (14 dagen, 30 dagen, 30 dagen).

Wil je meerdere websites maken? Dan krijg je daar ook de mogelijkheid toe bij Combell. Op het Business pakket is plaats voor vier websites, het Professional pakket laat 5 websites toe en de Expert hosting geeft ruimte aan 6 websites.

Combell is één van de beste hosting providers, maar daar betaal je ook duur voor. Hoewel je het eerste jaar €5,99, €8,99 of €14,99 per maand betaalt, wordt dat de volgende jaren meer dan dubbel zo hoog (€14,95, €20,95, €36,95 per maand).

Een ander minpuntje is dat de WordPress hosting bij Combell een limiet aan databases heeft. Ook al is dit voor de meeste websites nog steeds ruim voldoende, toch kan dit eventueel problemen geven bij grotere sites. Om die reden raad ik aan om voor WordPress websites een ander beste hosting bedrijf te zoeken.

Voordelen

 • Bestaat al lang en weet dus alles van hosting. Bovendien betekent dit ook dat mensen Combell jaar na jaar verlengen en dus tevreden zijn van hun aankoop.
 • Héél hoge schijfruimte bij alle pakketten.
 • Onbeperkt dataverkeer.
 • Héél goede customer service (en die is onbeperkt te raadplegen!).
 • Automatische en langdurige back-ups.
 • Hosting voor normale sites en geoptimaliseerd voor WordPress.
 • Je mag meerdere sites op één hosting pakket zetten.

Tuur Swimberghe

Zaakvoerder

Benieuwd?

Een mooi webdesign is dus maar een deel van een professionele website. Sliced neemt de tijd om een (eenvoudige) website te maken, afgestemd op jouw onderneming.

Neem contact op. En leg al jouw vragen aan ons voor.

Neem contact op